ព័ត៌មានជាតិ

ត្រី​គួរ​ធ្វើ​ម្ហូប​អ្វី ទើប​មាន​ឱរស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​?

មេផ្ទ៖ ត្រី​គឺជា​អាហារ​ដែល​មាន​សារជាតិ​ខ្លាញ់​មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើនសន្ធឹក សន្ធាប់​ថែមទាំង​ផ្តល់​នូវ​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសា​ទៀតផង​។ ក៏​ប៉ុន្តែ​ការធ្វើ​ចំណី អាហារ​ដោយ​សាច់​ត្រី​ពេលខ្លះ​ក៏​អាច​ធ្វើឲ្យ​ចំណីអាហា​រ​ទាំងនោះលែង​ចង់​​ទទួល​ទាន​​ដោយសារ​នៅ​សេសសល់​ក្លិន​ឆ្អាប​។ មួយវិញទៀត​ក្រោយពេល​ឃើញ​សាច់​ត្រី​រលេះរលួយ​ពេក​ក៏​ធ្វើឲ្យ​អារម្មណ៍​ក្នុង​ការ​ទទួល​ទាន​ថ​​យ​ចុះ​បាន​ដូចគ្នា​។

freshwater-fish

តទៅ​នេះ​គឺជា​វិធី​ជួយ​ណែនាំ​ឲ្យ អ្នក​ធ្វើ​ម្ហូប​ពី​សាច់​ត្រី​មានឱជារស និង​មើល​ចង់​ទទួលទាន​បំផុត៖

-​ការ​ស្ងោរត្រី​មិន​រលួយ​សាច់​ពេក​ដែល​ជា​ធម្មតា​នោះ​ក្រោយ​ពេល​ស្ងោរ​វា​ហើយ​សាច់​ត្រី​នឹងរលួយរ​បេះ​ចេញ​ពី​គ្នា​មិន​គួរ​ឲ្យ​ចង់​ទទួលទាន​។ ​ត្រង់​ចំណុច​នេះ​សូម​ណែនាំ​ឲ្យ​អ្នក​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ទៅក្នុង​ឆ្នាំង​ស្ងោរ​បន្តិច​នោះ​សាច់​ត្រី​នឹង​រក្សា​នូវ​ស្ថានភាព​របស់​វា​គួរ​ឲ្យចង់​ទទួលទាន​បំផុត​។

ការ​ស្ងោរត្រី​មិន​ឲ្យឆ្អាប​ជាទូទៅ​សាច់​ត្រី​រមែង​មាន​ក្លិនឆ្អាប​ជានិច្ច​ ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ចង់ឲ្យ​សាច់ត្រី​ ឬ​ម្ហូប​របស់​អ្នកមាន​ក្លិនឆ្អាប​ទេនោះ​វា​ជា​ការងាយ​បំផុត​ដោយ​គ្រាន់តែ​ណែនាំ​ឲ្យអ្នក​បន្តក់​នូវ​ទឹកខ្មេះ​បន្តិច​ចួ​លូ​ទៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​ខណៈពេលដែល​ទឹក​ពុះ​រួចហើយ​ត្រូវ​យក​សាច់​ត្រី​ចូលទៅ​។ ​គ្រាន់តែអនុវត្ត​តាម​ការណែនាំ​ខាងលើ​នេះ​ធានា​ថា​ម្ហូប​ពី​សាច់​ត្រី​របស់​អ្នក​មិន​មាន​ក្លិនឆ្អាប​សូម្បី​តែ​បន្តិច​។

-​ការចៀន​ត្រី​ឲ្យ​មាន​ពណ៌​លឿង​ហើយ​ស្រួយ​ចំណុច​នេះ​គេ​អាច​ធ្វើបាន​ដោយ​ការ​ផ្សំ​ជាមួយនឹង​ស៊ុត​ក្រូចឆ្មារ​ និង​ម្សៅ​មី​វាយ​ចូល​គ្នា​ឲ្យសប់​រួច​យក​សាច់​ត្រី​មក​ជ្រលក់​ម្សៅ​នោះ​ដើម្បី​ត្រៀម​ទុនមុន​ពេល​ដាក់​វា​ចៀន​។ ​បន្ទាប់មក​យើង​ធានា​ថា​សាច់​ត្រី​ចៀនរ​បស់​អ្នកនឹង​ឡើង​ពណ៌​លឿង​ហើយ ស្រួយ​មាន​ក្លិនក្រអូប​នរណា​ឃើញ​ក៏​ចង់​ទទួលទាន​ដែរ​។

សង្ឃឹម​ថា​អាថ៌កំបាំង​បែប​ងាយៗ​នេះ​នឹង​ជួយ​ឲ្យ​លោកអ្នក​នឹង​ក្លាយទៅជា​ចុងភៅ​ចំណាន​ប្រចាំគ្រួសារ​របស់​អ្នក​ជាក់​ជា​មិន​ខាន​​៕​​

មតិយោបល់