មេផ្ទះ៖ ជានិច្ចជាកាល នៅពេលដែលយើងចៀនសាច់ក្រកគឺតែងតែខ្មៅ និងបែក មើលទៅមិនទំនងគួរឲ្យចង់ញ៉ាំ។ នេះជាបញ្ហាមួយដែលស្ត្រីមេផ្ទះជាច្រើនឧស្សាហ៍ជួបប្រទះ ប៉ុន្តែនៅពេលនេះ ដំណឹង សូមលើកយកនូវវិធីងាយៗក្នុងការ ចៀនសាច់ក្រកមិនឲ្យខ្មៅ និងមិនឲ្យបែក។
ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីងាយៗសម្រាប់លោកអ្នកអនុវត្តន៍៖
មិនជាការពិបាកឡើយ ដោយគ្រាន់តែមុននឹងយកសាច់ក្រកទៅចៀនលោកអ្នក ត្រូវយកវាទៅ ស្ងោរក្នុងទឹកក្តៅឲ្យឆ្អិនសិន។ ពេលចៀនបើកភ្លើងខ្លាំង ក៏អាចដួសឡើងបានភ្លាមៗដោយ មិនបាច់ខ្លាចថា វាមិនឆ្អិននោះទេ ព្រោះយើងបានស្ងោរឲ្យវាឆ្អិនមួយសាររួចហើយ។
សាច់ក្រកដែលចៀនហើយនោះ គឺខាងក្រៅស្រួយ ឯខាងក្នុងទន់ ហើយមិនប្រេះបែកគួរឲ្យចង់ទទួលទាន។ មិនតែប៉ុណ្ណោះខ្លាញ់ដែលនៅសល់ពីការចៀន យើងក៏អាចយកទៅធ្វើអាហារផ្សេងទៀតបានព្រោះខ្លាញ់នោះស្អាតល្អមិនខ្មៅសូម្បីតែបន្តិចឡើយ៕
មតិយោបល់