ព័ត៌មានជាតិ

អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ​ជា​កំពូល​អាហារ​ប្រឆាំង​មហា​រីក​

អង្ករដំណើបខ្មៅ មិនគ្រាន់តែជាធញ្ញជាតិ​សម្រាប់​ទទួល​ទាន​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ​វា​ថែម​ទាំង​ជា​កំពូល​អាហារ​ដែល​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​បេះដួង ​និង​មហារីក​ទៀត​ផង។​

 

យោងតាមការសិក្សាជ្រាវរបស់ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រអាមេរិក បានឲ្យ​ដឹង​ថា ​អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ ​មាន​បរិមាណ​ស្ករ​ទាប​ ប៉ុន្តែ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារ​ជាតិ​សរសៃ​ដ៏​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​សុខភាព​ និង​មាន​សារ​ជាតិ​រំញោច​ដែល​អាច​ជួយ​ប្រឆាំង​តប​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង​ និង​មហារីក​។

ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ បានវិភាគគំរូអង្កាមរបស់ដំណើបខ្មៅដាំនៅភាគ​ខាង​ត្បូង​ប្រទេស​អាមេរិក​ ដោយ​បាន​រក​ឃើញ​ការ​កើន​ឡើង​របស់​សារ​ជាតិ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ីដរេដុកម្ម​។ ​សារ​ជាតិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីដរេដុ​កម្ម​នេះ​គឺ​ជា​មូល​ហេតុ​បង្កើត​ពណ៌​ត្នោត​ខ្មៅ​របស់​បន្លែ​ផ្លែ​ឈើ​ច្រើន​ប្រភេទ​ ហើយ​ក៏​បង្កើត​ពណ៌​ក្រមៅ​ឲ្យ​អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ​ផង​ដែរ។​

ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីដរេដុកម្មបង្កើត​ពណ៌​ក្រមៅ​នេះ ​នឹង​ “បោស” សម្អាត​ពពួក​ម៉ូលេគុល​ដែល​បង្ក​គ្រោះ​ថ្នាក់​ និង​ជួយ​ការពារ​សរសៃ​ឈាម​ ព្រម​ទាំង​ទប់​ស្កាត់​របួស​ AND​ ដែល​អាច​នាំ​ដល់​ជំងឺ​មហារីក​។​ អង្ករដំណើបខ្មៅសម្បូរវីតាមីន​ជាង​អង្ករស ព្រោះវាមានបរិមាណ​វីតាមីន ​E​ និង​ពពួកសារ​ជាតិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីដរេដុ​កម្ម​ខ្ពស់​ជាង​​។

ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រក៏ទូន្មានគួរប្រើប្រាស់អង្ករដំណើបខ្មៅ​ធ្វើ​ជា​សារជាតិ​បង្កើត​ពណ៌​អាហារ​ ដោយ​វា​មាន​លក្ខណៈ​ធម្មជាតិ​ផង​ និង​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ផង៕​

Black-Rice

មតិយោបល់