ព័ត៌មានជាតិ

ហេតុ​អ្វី​បាន​ជា​ជម្ងឺឈឺបំ​ពង់​ក​ចេះ​​តែ​អូស​បន្លោយ​មិន​ព្រម​បាត់?

តាម​ការ​រក​ឃើញ​ថ្មី​បាន​បង្ហាញ​ថា មាន​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​មាន​ឥទ្ធិ​ពល​លើ​រោគ​សញ្ញា​នៃ​ការ​ឈឺ​បំពង់​ក​។ មិន​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​វា​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ជម្ងឺ​របស់​អ្នក​អូស​បន្លោយ​យូរ​ទៅៗ​ព្រម​បាត់​។ ដូច្នេះ​ហើយ​អ្នក​គួរ​តែ​ជៀ​ស​វា​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​ការ​ឈឺ​បំពង់​ក។
+ មុន​ដំបូង​ត្រូវ​ចៀស​វាង​អាហារ​ណារឹង​ៗ ស្រួយ​ដូច​ជា នំ​ស្រួយ គ្រាប់​ធញ្ញ​ជាតិ គ្រាប់( ផ្លែឈើ ) បន្លែ​ឆៅ សាច់​អាំង ឬ​ក៏​សាច់​ចៀន​ដូច​ជា​សាច់​មាន់​ចៀន សាច់​មាន់​បំពង និង​អាហារ​ហិលៗ​ដូច​ជា​ការី ពី​ព្រោះ​អាហារ​ទាំង​នេះ​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​រលាក​បំពង់​ក​កាន់​តែ​ខ្លាំង​។ ការ​រលាក​បំពង់​ក​នេះ​នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​ការ​ឈឺ​ចាប់​។ ផ្លែ​ឈើ​ដូច​ជា ផ្លែ​ក្រូច ទំពាំង​បាយ​ជូរ ក្រូច​ឆ្មា​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​កាន់​តែ​ឈឺ​បំពង់​ក ដោយ​សារ​តែ​ផ្លែ​ឈើ​ទាំង​អស់​នេះ​មាន​ជាតិ​អាស៊ីត​ខ្ពស់​។ – ចៀស​វាង​អាហារ​សល់ ឬ​ផ្អាប់​ទុក​យូរ និង​ភេសជ្ជៈ​ដែល​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ព្រោះ​វា​អាច​កាត់​បន្ថយ​ភាព​ស៊ាំ នឹង​រោគ​។

  • ចៀស​ឲ្យ​ឆ្ងាយ​ពី​អាហារ​ណា​ដែល​មិន​ត្រូវ​ធាតុ​នឹង​បំពង់​ក​ដូច​ជា សណ្តែក​ដី និង​អាហារ​ហិលៗ ឬ​ក៏​អាហារ​ដែល​ក្តៅ​ពេក​ ប្រោះ​វា​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​រលាក​បំពង់​ក​កាន់​តែ​ធ្ងន់​ធ្ងរ​។

  • កុំ​ប្រើ​គ្រឿង​ស្រ​វឹង​និង​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ីន សារ​ធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​ធ្វើ​ឲ្យ​រលាក​បំពង់​ក​បណ្តាល​ឲ្យ​មាន​ការ​ឈឺ​ចាប់​។ នៅ​ក្នុង​ករណី​រលាក​បំពង់​ក​នេះ ដើម្បី​ឲ្យ​បាន​ជា​សះ​ស្បើយ​បាន​លឿន​គឺ​មាន​តែ​ប្រើ​ប្រាស់​ឱសថ រួម​បញ្ចូល​ជា​មួយ​នឹង​របប​អាហារ​ដែល​សម​ស្រប​និង​ធ្វើ​អនាម័យ​មាត់៕

ចុច​ទីនេះមើលប្រភពដើម www.mungkulkar.com សហការ​ជាមួយនឹងដំណឹង​

មតិយោបល់