មានវិធីជាច្រើនក្នុងការចៀសវាងការទទួលទានអាហារ ហើយបែរជាមានភាពអស់កំលាំង ឬក៏ហេវហត់ ទោះបីជាមានវត្ថុដែលមានឥទ្ធិពលអ្នកក៏អាចការពារខ្លួនអ្នកឲ្យមានសុខភាពល្អ និងមានជីវិតរស់នៅយ៉ាងសកម្មផងដែរ ។ ការញ៉ាំអាហារច្រើនជាធម្មតាអាចបណ្តាលឲ្យមានភាពងង៉ុយគេង ដែលជាហេតុអាចបណ្តាលឲ្យប៉ះពាល់ការរំលាយអាហារ។ ចំពោះការញ៉ាំអាហារច្រើននៅពេលរសៀល ក៏តែងតែធ្វើឲ្យយើងងង៉ុយគេងដែរ ឬក៏បញ្ហាស្ពឹកស្រពន់ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យយើងមានជម្ងឺផ្សេងទៀត។ ខាងក្រោមនេះគឺមានវិធីផ្សេងៗទៀតក្នុងការជៀសវាងល្វីយ បន្ទាប់ពីការញ្ញាំអាហារ៖
ម្ហូបអាហារដែលធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ខ្ជិល បន្ទាប់ពីញ្ញាំអាហារ
ខណៈដែលអាហារបង្កើនកម្រិតថាមពល នៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក វាក៏បានបញ្ចេញនូវសារធាតុដែលធ្វើឲ្យមានភាពខ្ចិលច្រអូស ឬក៏ងង៉ុយគេងដោយលែងចង់ធ្វើអ្វីទៀត។ ចំពោះអាហារដែលមានបរិមាណជាតិស្ករ ខ្លាញ់ និងអំបិលមានកម្រិត ធ្វើឲ្យរាងកាយរបស់អ្នកមានដំណើរការជាធម្មតា។ នេះគឺជាគន្លឹះនៃសារៈប្រយោជន៍របស់អរម៉ូន tryptophan ដែលត្រូវបានបម្លែងទៅជា serotoninយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទទន់ល្វីយមានអារម្មណ៍ចង់តែគេង។
ការគេងមិនគ្រប់គ្រាន់ សុខភាពចុះខ្សោយ និងកង្វះខាតនៃការហាត់ប្រាណ
ជួនកាលវាមិនមែនត្រឹមតែជាអាហារដែលអ្នកញ៉ាំនោះទេ ប៉ុន្តែការពិតនោះវាអាចបណ្តាលមកពីកង្វះខាតនៃការគេងមិនគ្រប់គ្រាន់ ដែលជះឥទ្ធិពលសុខភាព។ មិនត្រឹមតែខ្លួនអ្នកទាំងមូលមានភាពអស់កំលាំង នៅមានប្រព័ន្ធជួយរំលាយអាហាររបស់អ្នកផងដែរ។ ដូចនេះជម្ងឺក្រពះដែលមានរយៈពេលយូរ ឬក៏កម្រិតចុះខ្សោយនៃរាងកាយគឺជាហេតុផលកក្នុងការធុញទ្រាន់។ ដូច្នេះចំពោះការគេងក្នុងរយៈពេល ៧ ម៉ោងយ៉ាងតិច ការធ្វើលំហាត់ប្រាណទៀងទាត់ និងភាពមានសុខភាពល្អគឺជាវិធីជៀសវាងការធុញទ្រាន់ បន្ទាប់ពីការញ៉ាំអាហារ ។
អាហារពេលព្រឹកគឺមានសារៈប្រយោជន៍
អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើននៃអាហារពេលព្រឹកត្រូវបានគេទទួលស្គាល់យ៉ាងច្រើន។ ការមិនបានញ៉ាំអាហារពេលព្រឹកគឺជាប្រៀបដូចជាការមិនបានផ្តល់កំលាំងថាមពលពេញមួយថ្ងៃ។ ការញ៉ាំផ្លែឈើ នុំប័ង គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និងទឹកដោះគោជូរ ពិតជាការធានាបាននូវការជៀសវាងសារជាតិខ្លាញ់ និងការជ្រើសរើសអាហារ ដែលគ្មានសុខភាពល្អអំឡុងពេលញ៉ាំអាហារថ្ងៃត្រង់ ក្រៅពីមានសុខភាពល្អ ហើយអាហារពេលព្រឹកត្រូវបានគេដឹងថាអាចកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិអរម៉ូនមួយប្រភេទ ដែលបង្កឲ្យមានភាពតានតឹង។ ការទទួលទានអាហារថ្ងៃត្រង់គឺជាវិធីល្អក្នុងការជៀសវាងនូវអារម្មណ៍ថាធុញទ្រាន់ បន្ទាប់ពីការទទួលទានពីព្រោះអ្នកអាចធ្វើឲ្យមានភាពល្អប្រសើរ និងឆ្លាតវៃក្នុងការជ្រើសរើសមុខម្ហូប ។
ជៀសវាងអាហារស្រាប់
ខណៈពេលដែលញ៉ាំអាហារឆាប់រហ័ គឺជាការភ្លក់រសយ៉ាងអស្ចារ្យសម្រាប់បំពេញអារម្មណ៍ ប៉ុន្តែវាគឺមិនល្អចំពោះសុខភាពរាងកាយនោះទេ គឺវាត្រូវបានផ្ទុកនូវជាតិកាឡូរី និងខ្វះខាតនូវសារជាតិបំរុងរាងកាយ ។ ការរួមបញ្ចូលនៃជាតិស្ករ និងម្សៅធញ្ញជាតិដែលត្រូវបានគេសង្កេតឃើញថាជាទូទៅក្នុងអាហារដូចជា ប៊ឺហ្គឺ នំបុ័ង នំដំឡូង និងម្ហូបអាហារផ្សេងៗ សូម្បីតែដូច pasta គឺជាជម្រើសអាក្រក់មួយ ដែលអ្នកមានអារម្មណ៍ថាអស់កំលាំង និងធុញទ្រាន់ បន្ទាប់ពីបរិភោគអាហារ៕
ចុចទីនេះមើលប្រភពដើម www.mungkulkar.com សហការជាមួយនឹងដំណឹង
មតិយោបល់