ព័ត៌មានជាតិ

អាហារ​ដែល​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​មហារីក ៤ ដង

ជាការពិតណាស់មនុស្សជាច្រើនមិនទាន់ដឹងពី​ផល​ប៉ះ​ពាល់ ដែល​ពាក់​ព័ន្ធ​ជា​មួយ​នឹង​អារហារ​រូបត្ថម្ភ​ដែល​ពួក​គេ​ប្រើ​ប្រាស់​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​នោះ​ទេ។ មាន​សំនួរ​មួយ​សួរ​ថា​តើ​របប​អាហារ​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​រាល់​ថ្ងៃ​ធ្វើ​ឲ្យ អ្នក​រស់​នៅ​បាន​ដល់​អាយុ ១០០ ឆ្នាំ​ដែរ ឬ​ទេ? សម្រាប់​មនុស្ស​វ័យ​កណ្តោល​មិន​អាច​បញ្ឍប់​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​នេះ​បាន​ទេ។
ការសិក្សាថ្មីបាន​ចេញ​ផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​ទស្សនា​វដ្តី បង្ហាញ​ថា មនុស្ស​វ័យ ៥០ ឆ្នាំ​ដែល​ទទួល​ទាន​ជាតិ​ប្រូតេ​អ៊ី​ខ្ពស់ ប្រឈម​មុខ​នឹង​ហា​និភ័យ​នៃ​ការ​ស្លាប់​ដែល​បណ្តោល​មក​ពី​មូល​ហេតុ​ណា​មួយ​ខ្ព​ស់​ជាង​ជិត​ពីរ​ដង បើ​ធៀប​ទៅ​នឹង​អ្នក​ដែល​ទទួល​ទាន​ជាតិ​ប្រូ​តេអ៊ីន​តិច។ សូម្បី​តែ​អ្នក​ដែល​ប្រើ​ប្រាស់​ជាតិ​ប្រូតេ​អ៊ីន (ប្រហែល​ជា ១០ ទៅ ១៩ ភាគ​រយ​នៃ​ជាតិ​ការ​ទទួល​ទាន​កាឡូ​រី​សរុប) ក៏​មាន​ផល​ប៉ះ​ពា​ល់​ដែល។

ប៉ុន្តែនេះមិនមែនមានន័យថា អ្នក​គួរ​តែយក​ប្រូតែ​អ៊ីន​ចេញ​ពី​របបអារ​នោះ​ទេ។ ឧទារហ៍​ចំពោះ​អាយុ ៦៥ ឆ្នាំ អ្នក​គួរយក​ចិត្ត​ទុក​ដាក់​ទៅ​លើ​បរិមាណ​នៃ​ជាតិ​ប្រូតេ​អ៊ីន នៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ដើម្បី​ទទួល​បាន​សុខ​ភាព​ល្អ។ ទោះ​បីជា​យ៉ាង​ណា ដើម្បីការ​ពារ​ការរីក​ចម្រើន​នៃ​ជំងឺ​នេះ អ្នក​គួរ​ជៀស​វាង​ការ​ទទួល​ទាន​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​សាច់​ច្រើន​ពេក៕
13971043881

មតិយោបល់