នៅក្នុងផ្លែឈើមានទាំង ហ្វៃប៊ើរ៏ ប៉ូតាស្យូម វិតាមីនC និង ហ្វូលេតជាច្រើន តែការបរិភោគដែលមិនត្រូវក្បួនក៏អាចធ្វើឲ្យប្រព័ន្ធការរំលាយមានបញ្ហាដែរ ដូច្នេះដើម្បីឲ្យទទួលបានប្រយោជន៏ពីផ្លែឈើយ៉ាងពេញទំហឹងនោះ យើងគួរដឹងពីការបរិភោគផ្លែឈើយ៉ាងត្រូវតាមក្បួនទើបជាការប្រសើរ ។
ទោះជាការញ៉ាំផ្លែឈើតែមួយប្រភេទ ឬញ៉ាំបែបរួមគ្នាច្រើនយ៉ាង គួរញ៉ាំនៅពេលពោះទំនេរ ៖
ព្រោះពេលបរិភោគចូលទៅហើយ កម្មវិធីរំលាយអាហារនឹងធ្វើការយ៉ាងឆាប់រហ័ស ដោយរាងកាយនឹងផលឹត អេនហ្សៃម៏ពិសេសម៉្យាងចេញមកសំរាប់ការកឹនរំលាយផ្លែឈើ ធ្វើឲ្យរាងកាយអាចបឺតជ្រាបយកជាតិស្ករ និងសារធាតុអាហារបានយ៉ាងពេញទំហឹង ។
បរិភោគនៅចន្លោះពេលបាយចំបងៗ ៖
ជាប្រក្រតីមនុស្សយើងតែងបរិភោគអាហារ3ពេលក្នុងមួយថ្ងៃ ចន្លោះពេលបាយនីមួយៗនោះហើយគឺជាពេលរបស់ផ្លែឈើ ដោយជាប្រក្រតីគឺបន្ទាប់ពីពេលបាយប្រមាណជា 1 – 2 ម៉ោង តែបើសឹនជាអាហារដែលត្រូវការប្រើពេលរំលាយយូរ ដូចជា នំប៊ើហ្គ៊ើរ៏ ឬដុំសាច់ជាដើម គួរទុកចន្លោះពេលប្រមាណ 3 – 4 ម៉ោង សឹមបរិភោគផ្លែឈើ ។
ល្អបំផុតគឺ ការបរិភោគផ្លែឈើជាអាហារតំបូងនៃថ្ងៃនីមួយៗ(ពេលព្រឹក) ពេលពោះនៅទំនេរ ឬចន្លោះរវាងពេល
បាយព្រឹក និងពេលបាយថ្ងៃ ៖
បើអាចជ្រើសរើសអាហារពេលព្រឹកបាន អ្នកគួរជ្រើសរើសបរិភោគមុខម្ហូបធ្វើពីផ្លែឈើរួមជាមួយគ្នាតែម្តង ដូចជាហ្រ្វ៊ុតសាលាដ ផ្លែប៉ោម ឬក៏ទឹកផ្លែឈើកឹន ហើយគួរចៀសវាងការញ៉ាំផ្លែឈើមុនចូលគេង ព្រោះជាតិស្ករដែលបានពីផ្លែឈើមានថាមពលខ្លាំងធ្វើឲ្យរាងកាយស្វាហាប់រហូតធ្វើឲ្យអ្នកអាចគេងមិនលក់ ។
បរិភោគក្នុងរូបភាពជាទឹកផ្លែឈើកឹន ៖
ទឹកសណ្តែកលឿង ណាត់មៀលគ៏ ទឹកដូង ឬយ៉ាអួ គឺជាជំរើសដ៏ល្អសំរាប់កឹនលាយជាមួយផ្លែឈើ ព្រោះមិនធ្វើឲ្យ
លំបាកដល់ប្រព័ន្ធកឹនរំលាយអាហារ ក្រៅពីនោះអ្នកគួរជ្រើសរើសទទួលទានផ្លែឈើដែលមានជាតិស្ករតិច ដូចជាផ្លែប៉ោមពណ៌បៃតងជាដើម វានឹងល្អដល់សុខភាពខ្លាំងជាង ។
បរិភោគក្នុងរូបភាពជាផ្លែឈើក្រៀម ៖
តែមិនគួរបរិភោគផ្លែឈើក្រៀមណាដែលមានជាតិផ្អែមខ្លាំង និងក្នុងបរិមាណច្រើនជ្រុលពេកឡើយ គួរកំណត់បរិមាណក្នុងការបរិភោគ ឬជ្រើសរើសទទួលទានតែក្នុងឪកាសណាពិសេសៗបានហើយ ។
មតិយោបល់