ព័ត៌មានជាតិ

ស្វែងយល់! គុណប្រយោជន៍ របស់តែ​ខ្ញី

យើង​គ្រប់គ្នា​ដឹង​ហើយ​ថា ខ្ញី​គឺជា​រុក្ខជាតិ​ម្យ៉ាង ដែលមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើនណាស់​ចំពោះ​សុខភាព​ភាព។ ពេលខ្លះ​ខ្ញី ត្រូវបាន​គេ​យកទៅ​ធ្វើជា​ម្ហូបអាហារ ហើយ​ពេលខ្លះទៀត​ខ្ញី​ត្រូវបាន​គេ​យកទៅ​ធ្វើជា​ឱសថ​សម្រាប់​ព្យាបាល​ជំងឺផ្សេងៗទូទៅ​មួយចំនួន ដូចជា ការឈឺ​ក្រពះ, បញ្ហា​ដង្ហើម ឬ​ការ​មក​រដូវ​ជាដើម។

1) ព្យាបាល​ការឈឺ​ក្រពះ
តែ​ខ្ញី មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ខ្ពស់​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ការឈឺចាប់​ដោយសារ​ជំងឺ​ក្រពះ និង​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​ស្ថេរភាព​ថែមទៀត។ តែ​ប្រភេទ​នេះ អាចធ្វើ​ឲ្យ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការ​ស្រូបយក​សារធាតុ​អាហារ​ដូច្នេះ​វា​អាច​ជៀសវាង​ការឈឺ​ក្រពះ។

2) ព្យា​ល​បាល​ការ​ក្អួតចង្អោរ
តែ​ប្រភេទ​នេះ អាចជួយ​បន្ធូរបន្ថយ​ស​សៃ​ប្រសាទ​នៅពេលដែល​អ្នក​ឈឺ​ចលនា ឬ​ចង្អោរ។ ផឹក​តែ​ខ្ញី​មុនពេល​ធ្វើដំណើរ អាច​បង្ការ​ការ​ក្អួតចង្អោរ និង​ការឈឺ​ក្បាល​ប្រកាំង។

3) បញ្ហា​ផ្លូវដង្ហើម
តែ​ខ្ញី​អាចជួយ​បន្ថយ​បញ្ហា​នៃ​ការ​រលាក​ផ្លូវដង្ហើម​ដូចជា តឹង​ច្រមុះ និង​ផ្តាសាយ។ ប្រភេទ​នៃ​តែ​ក្តៅ និង​ហឺរ​កាត់បន្ថយ​មេរោគ​នៅក្នុង​បំពង់ខ្យល់ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ដង្ហើម​កាន់តែ​ងាយស្រួល។

4) ព្យាបាល​ការឈឺចាប់​ពេល​មក​រដូវ
ការផឹក​តែ​ខ្ញីក្តៅៗមួយ​ពែង ត្រូវបាន​គេ​ចាត់ទុកថា​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​បំផុត​ក្នុងការ​កាត់បន្ថយ​រោគសញ្ញា​នៃ​ការ​មក​រដូវ។ នៅពេលដែល​ផឹក​វា​ចូលទៅក្នុង​ពោះ​វា​ធ្វើ​ឲ្យ​លោក​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ថា​កក់ក្តៅ, រីករាយ,ផាសុខភាព និង​ជួយ​ប​ញ្ឍ​ប់​ការឈឺ​ក្រពះ​ក្នុងអំឡុងពេល​មានការ​ឈឺចាប់​រមួល​ពេល​មក​រដូវ។

5) ឈាម​រត់​បានល្អ
តែ​ខ្ញី​អាចធ្វើ​ឲ្យ​ចរន្តឈាម​ដែលមាន​វីតាមីន​សារធាតុ​រ៉ែ និង​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ។ នេះ​នឹង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការវិវត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះ​ដង។ តែ​នេះ​ក៏​ជួយ​ការពារ​បញ្ជី​នៃ​សារធាតុ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ស​សៃ​ឈាម ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​បេះដូង៕

មតិយោបល់