តើអ្នកដឹងទេ អាហារមួយចំនួនដែលអ្នកឃើញស្ទើរតែរាល់ថ្ងៃ អាចជួយការពារមិនឲ្យកើតជំងឺគាំងបេះដូង? តាមរយៈការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថា ប្រហែលជា៧០ភាគរយនៃជំងឺគាំងបេះដូងអាចបង្ការបាន ប្រសិនបើអ្នកព្យាយាមទទួលទានអាហារឲ្យបានត្រឹមត្រូវ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភេទអាហារដែលអាចជួយការពារមិនឲ្យអ្នកទទួរងនូវការវាយប្រហារបេះដូងៈ
ផ្កាខាត់ណាពណ៌ខៀវៈ បន្លែមួយប្រភេទនេះ មានកាឡូរីកម្រិតទាប ជាតិសរសៃខ្ពស់ និងផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចការពារពីជំងឺផ្សេងៗ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាត្រូវបានគេចាត់ចូលជាកំពូលអាហារ ដែលអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូង។
សូកូឡាខ្មៅៈ សូកូឡាពណ៌ខ្មៅមានផ្ទុកសារធាតុ Flavonol ដែលអាចជួយញែកសរសៃឈាមឲ្យបើកចំហធំ ដែលធ្វើឲ្យឈាមចរាចរបានស្រួល។ ដូច្នេះហើយ សម្ពាធឈាមលែងជាបញ្ហាទៀតហើយ។
តែបៃតងៈ តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុ Flavonol និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមានប្រយោជន៍ក្នុងការការពារលំហូរឈាមមិនឲ្យកក ព្រមការវាយប្រហារបេះដូងផងដែរ។
ស្រាក្រហមៈ បរិមាណនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់ស្រាក្រហម អាចកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល និងបង្កើនកម្លាំងឈាម។ ការទទួលទានមួយកែវរាល់ថ្ងៃ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូង។
ផ្លែប៉ោមៈ ផ្លែប៉ោមក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ដែរ។ ការទទួលទានផ្លែប៉ោម១ផ្លែជាប្រចាំ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូង ហើយអាចជួយរក្សារាងកាយឲ្យមានសុខភាពល្អ។
ថ្លើមៈ ថ្លើមសត្វមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ដែលត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ល្អបំផុតសម្រាប់បេះដូង និងជួយការពារបេះដូងមិនឲ្យទទួលរងនូវការវាយប្រហារ។ ហេតុនេះហើយ អ្នកគួរតែឧស្សាហ៍បញ្ចូលអាហារប្រភេទនេះឲ្យបានញឹកញាប់ តាមដែលអាចធ្វើទៅបាន៕
មតិយោបល់