ព័ត៌មានសុខភាព

ទទួលទានអាហារ៥ប្រភេទ អស់បារម្ភបញ្ហាសរសៃឈាមអាកទែ និងជំងឺគាំងបេះដូងទៀតហើយ

ជំងឺគាំងបេះដូង គឺជាឃាតករសាហាវបំផុតដែលអាចឆក់យកជីវិតមនុស្សភ្លាមៗ ហើយវាកើតឡើង​ដោយសារតែ​ការកកស្ទះ​សរសៃឈាមអាកទែ មិនអាចបញ្ជូនឈាមទៅកាន់ផ្នែកផ្សេងៗនៃរាងកាយបាន។ ដូច្នេះហើយ​ហានិភ័យនៃជំងឺ​ដាច់សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និងការវាយប្រហារបេះដូងនឹងកើតមានឡើង។

ដើម្បីសម្អាតសរសៃឈាមអាកទែ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង អ្នកគួរតែផ្តោតសំខាន់ទៅលើអាហារទាំង ៥ប្រភេទ​ដូចខាងក្រោម:

តែបៃតង
តែបៃតងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម អាចជួយរំលាយអាហារ និងកូឡេស្តេរ៉ុល ដែលបង្កឲ្យស្ទះសរសៃឈាមអាកទែ។ យកល្អអ្នកគួរតែទទួលទានក្នុងមួយថ្ងៃឲ្យបាន១ឬ២ពែង ជាប្រចាំ។

កាហ្វេ
ការទទួលទានកាហ្វេ ២ទៅ៣ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺគាំងបេះដូងរហូតដល់ទៅ ២០ភាគរយ នេះបើយោងតាម​ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញ។

ឈីស
អ្នកខ្លះមានការព្រួយបារម្ភចំពោះផលប៉ះពាល់នៃការទទួលទានឈីសច្រើន ក៏ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកទទួលទានក្នុងកម្រិតមធ្យម វាមិនត្រឹមតែ​អាចជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងអាចជួយបញ្ចុះសម្ពាធឈាមថែមទៀត។

ផ្លែប៊ឺរ
ផ្លែប៊ឺរ សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងខ្លាញ់ ដែលអាចជួយបណ្តេញកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ និងរក្សាសរសៃឈាម​ឲ្យស្អាត​ជានិច្ច។

ទឹកក្រូចពណ៌លឿង
ទឹកក្រូចសម្បូរសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចរក្សាសម្ពាធឈាម និងគាំទ្រដល់សុខភាពសរសៃឈាម។ ការទទួលទាន​ទឹកក្រូច​មួយថ្ងៃ២កែវជាប្រចាំ រាងកាយនឹងទទួលទបានវីតាមីនC វីតាមីនផ្សេងៗ និងសារធាតុរ៉ែដ៏ច្រើន៕

មតិយោបល់