ព័ត៌មានសុខភាព

មនុស្ស៥ប្រភេទ ហាមបរិភោគផ្លែល្ហុង

ល្ហុងត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថា ជាផ្លែឈើដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា ហើយមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពទូទៅ។ ល្ហុងទម្ងន់ ១០០ក្រាម មានផ្ទុក៤៣កាឡូរី ជាតិហ្វូលិក១០ភាគរយ និងវីតាមីនC ៧៥ភាគរយ ដែលរាងកាយត្រូវការប្រចាំថ្ងៃ។

នៅក្នុងផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត ដែលរាងកាយត្រូវការជាចាំបាច់។ ក៏ប៉ុន្តែ បើយោងតាមគេហទំព័រ Boldsky បានចុះផ្សាយថា មនុស្សដែលកំពុងតែមានបញ្ហាមួយចំនួនដូចខាងក្រោមនេះ មិន​គួរ​ទទួល​ទាន​ល្ហុងនោះទេ។

១.ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
ប្រសិនបើស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានល្ហុង ជាពិសេសល្ហុងឆៅ ច្រើនហួសហេតុពេកអាចបង្កឲ្យមានបញ្ហាមិនប្រក្រតី និងរលូតកូន។ ព្រោះល្ហុងឆៅសម្បូរទៅដោយជ័រដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ស្បូន ដូច្នេះហើយ​អ្នកគួរ​តែជៀសវាង​ទទួលទាន​ល្ហុងច្រើនពេក​ក្នុង​ដំណាក់កាល​នេះ។

២.អ្នកមានបញ្ហាផ្លូវដង្ហើម
ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកអង់ហ្ស៊ីមម្យ៉ាងមានឈ្មោះថា (Papain) អង់ហ្ស៊ីមនេះហើយដែលជាដើមហេតុ ធ្វើឲ្យជំងឺផ្លូវដង្ហើម​មានអាការ​កាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ​ទៅៗ។ ដូច្នេះហើយ ទើបអ្នកជំនាញបានណែនាំ​ឲ្យអ្នកជំងឺហឺត​នៅឲ្យឆ្ងាយពីផ្លែឈើ​មួយប្រភេទនេះ។

៣.អ្នកជំងឺក្រួសតម្រងនោម
ផ្លែល្ហុងសម្បូរទៅដោយវីតាមីនC ដែលដើរតួនាទី​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុងការរក្សា​ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ​ក្នុងរាងកាយ។ ទោះជាយ៉ាងណា​ការទទួល​យកវីតាមីន​ប្រភេទនេះ​ពីផ្លែល្ហុង​ច្រើនពេក អាចបណ្តោយឲ្យ​កើតជំងឺក្រួស​ក្នុងតម្រងនោម។ ប៉ុន្តែសម្រាប់​អ្នកកើតជំងឺ​ក្រួសតម្រង​រួចទៅហើយ ច្បាស់ជា​មានបញ្ហាកាន់តែធ្ងន់ៗឡើងៗ។

៤.អ្នកកំពុងតែប្រឈមនឹងបញ្ហាគ្មានកូន
ការទទួលទានផ្លែល្ហុងច្រើនហួសហេតុពេក អាចមានផលវិបាកខ្លាំងបំផុតដល់ប្រព័ន្ធបន្តពូជបុរស ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យ​មេជីវិតឈ្មោល​ថយចុះ។ ជាពិសេស ចំពោះអ្នកដែលជួបនឹង​បញ្ហាគ្មាន​កូនស្រាប់ គួរតែផ្អាកសិនទៅ។

៥.អ្នកដែលមានជាតិស្ករក្នុងឈាមទាប
ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកសារធាតុម្យ៉ាងដែលគេហៅថា fermented សារធាតុនេះហើយដែល​អាចកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម។ ហេតុនេះ អ្នកមិនត្រូវទទួលទាន​ល្ហុងច្រើនពេក​នោះទេ ជាពិសេសអ្នកដែលមានជាតិស្ករក្នុង​ឈាមកម្រិតទាប។

ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកមិនមែនមានន័យថា អ្នកត្រូវឈប់ទទួលទាន​ផ្លែល្ហុងរហូតនោះទេ គ្រាន់តែទទួលទាន​ក្នុងបរិមាណ​ល្មម ជាពិសេសអ្នកដែលកំពុងតែមានបញ្ហាដូចខាងលើស្រាប់គួរតែផ្អាកសិន៕

មតិយោបល់