ព័ត៌មានសុខភាព

ពិសារផ្លែឪឡឹកកុំបោះចោលគ្រាប់ឲ្យសោះ ព្រោះវាជាថ្នាំតម្រងនោមយ៉ាងពូកែស័ក្កសិទ្ធ

ជាធម្មតានៅពេលអ្នកពិសារផ្លែឪឡឹករួចហើយ អ្នកប្រាដកជាបោះគ្រាប់ឪឡឹក ចោលទៅក្នុងធុងសំរាម ព្រោះអ្នកមិនដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងមហិមារបស់វា។ នៅក្នុងគ្រាប់ឪឡឹក មានសារជាតិកាកសរសៃ សារធាតុសរីរាង្គ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលអាចព្យាបាលជំងឺជាច្រើនដូចជា កម្ចាត់ប៉ារ៉ាស៊ីតក្នុងពោះវៀន រក្សាសម្ពាធឈាម និងបំបាត់អាការឈឺទ្រូង ហើយជាពិសេសបញ្ហាតម្រងនោម​ យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់។ បើយោងទៅតាមគេហទំព័រ healthyfoodhouse បានប្រាប់ពីរវិធីធ្វើឲ្យគ្រាប់ឪឡឹកក្លាយទៅឱសថ ដូចខាងក្រោម៖

  • កិនគ្រាប់ឪឡឹកចំនួន ៤ស្លាបព្រាបាយ ឲ្យម្មត់
  • យកគ្រាប់ឪឡឹកដែលកិនរួច ទៅចម្អិនជាមួយទឹក២លីត្រ ក្នុងរយ:ពេល១៥នាទី
  • រំលែកទឹកវាជា២ ក្នុងកម្រិតស្មើគា្ន ដើម្បីទទួលទានឲ្យបាន ២ថ្ងៃ។

ហាមបន្តទទួលទានឱសថមួយនេះជាប់គ្នានៅថ្ងៃទី៣ ប៉ុន្តែអ្នកអាចធ្វើវាម្តងទៀតក្នុង២សប្តាហ៍ក្រោយមកទៀត។ បើយោងតាមលិទ្ធផលដែលបានរកឃើញ គ្រាប់ពូជឪឡឹក ជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោម ហើយអាចកម្ទេចគ្រួសក្នុងតម្រងនោម ទៀតផង៕

មតិយោបល់