ប៊ឺចេង គឺជាគ្រឿងទេសមួយប្រភេទ ដែលគេប្រើប្រាស់សម្រាប់បន្ថែមនៅក្នុងអាហារ ដើម្បីឲ្យបង្កើនរសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយត្រូវបានគេនិយមប្រើយ៉ាងទូលំទូលាយនៅទូទាំងពិភពលោក។ ក៏ប៉ុន្តែមនុស្សភាគច្រើនប្រហែលជាមិនទាន់ដឹងទេថា ការប្រើប្រាស់ប៊ឺចេង ច្រើនពេក អាចបង្កឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាផលប៉ះពាល់មួយចំនួន នៃការទទួលទានអាហារ ដែលមានផ្ទុកប៊ឺចេង ច្រើនពេក៖
- ស្ងួតបំពង់កខ្លាំង
- ចង្អោរ
- កើតផ្សិតក្នុងមាត់ ឬបំបង់ក
- ខ្សោយសាច់ដុំ
- ស្ពឹកខ្នង និងកញ្ចឹងក
- ញ័រទ្រូង
- ឈឺក្បាលប្រកាំង
- កើតជំងឺហឺត
- ខ្សោយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
- ប៉ះពាល់ដល់ខួរក្បាលទាំងមនុស្សធំ និងកុមារ
- គ្រោះថ្នាក់ដល់អ្នកជំងឺតម្រងនោម លើសឈាម ជំងឺបេះដូង និងជំងឺដទៃទៀត
- បំផ្លាញប្រព័ន្ធបន្តពូជ
- ប៉ះពាល់ដល់ស្ត្រីកំពុងមានផ្ទៃពោះ
- បណ្តោលឲ្យកើតជំងឺមហារីក
តើគួរទទួលទានកម្រិតណា ទើបមិនគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ?
បើទោះបីជាប៊ឺចេង អាចជួយបង្កើនរសជាតិអាហារឲ្យកាន់តែឆ្ងាញ់យ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកត្រូវតែកាត់បន្ថយ ដើម្បីជៀសផុតពីហានិភ័យផ្សេងៗ។ ដូច្នេះក្នុងមួយថ្ងៃ អ្នកមិនត្រូវប្រើលើសពី ២ស្លាបព្រាកាហ្វេបានឡើយ៕
ដកស្រងពី៖ mayoclinic&sanook
មតិយោបល់