ព័ត៌មានសុខភាព

កំពូលឱសថនៅក្នុងផ្ទះបាយសោះ! ពុលអាហារប្រើខ្ទឹមសភ្លាម បានផលភ្លែត

នៅសហរដ្ឋអាមេរិក មានមនុស្សម្នាក់ក្នុងចំណោម ៦នាក់ ដែលជួបប្រទះនូវបញ្ហាពុលអាហារ ហើយរោគសញ្ញានៃការពុលអាហារអាចលេចឡើងតាមរយ: ការឈឺចុកចាប់ក្នុងពោះ ក្អួត រាករួស ឈឺចាប់សាច់សុំ និងក្តៅខ្លួន ជាដើម។

អាការពុលអាហារនេះ ចាប់ផ្តើមកើតឡើង ៤ ទៅ ៣៦ម៉ោង បន្ទាប់ពីអ្នកញ៉ាំអាហារកខ្វក់។ លើសពីនេះទៅទៀត ជាតិពុលដែលមាននៅក្នុងត្រីមួយចំនួន ឬក៏រុក្ខជាតិផ្សិត ក៏អាចបណ្តោលឲ្យមានបញ្ហាពុលនៅក្នុងពោះវៀនផងដែរ។

ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បើយោងតាមគេហទំព័រ Soha បានចុះផ្សាយថា ការពុអាហារអាចដោះស្រាយបាន ដោយប្រើប្រាស់គ្រឿងទេសប្រចាំផ្ទះបាយ គឺខ្ទឹមស។ តាមការស្រាវជ្រាវ បានរកឃើញថា មើមរុក្ខជាមួយប្រភេទនេះ មានសមត្ថភាពធន់ជាមួយនឹងភ្នាក់ងារបង្ករោគផ្សេងៗ។

ដូច្នេះ អ្នកគ្រាន់តែ យកបកខ្ទឹមស ៤កំពឹស និងខ្ញី ពីបីចំណិត ដាក់ចូលទៅក្នុងទឹកក្តៅដាំពុះមួយកែវ។ បន្ទាប់មក ទុកឲ្យភេសជ្ជ:នេះថយកម្តៅ ឬនៅក្តៅឧណ្ឌៗទើបទទួលទានវា ក៏ប៉ុន្តែអ្នកត្រូវបែងចែកជាពីរចំណែក ពាក់កណ្តោលសម្រាប់ពេលព្រឹក និងពាក់កណ្តោលទៀតសម្រាប់ពេលល្ងាច៕

ដកស្រង់ពី៖ soha

មតិយោបល់