Post News Media ព័ត៌មានសុខភាព មិននឹកស្មានថា...

មិននឹកស្មានថា ទទួលទានស្ករចម្រាញ់មានផលប៉ះពាល់ដល់ថ្នាក់នេះសោះ!

ស្ករចម្រាញ់ ភាគច្រើនគេកែច្នៃចេញពីអំពៅ ឬស្ករត្នោត ហើយបន្ទាប់មកត្រូវបានគេយកទៅប្រើនៅក្នុងភេសជ្ជ: ឬក៏អាហារផ្សេងៗតាមត្រូវការ។ ក៏ប៉ុន្តែ ការទទួលទានស្ករបែបនេះ ច្រើនពេក មិនល្អសម្រាប់សុខភាពឡើយ ជាពិសេសអ្នកដែលចូលចិត្តរបស់ផ្អែម គួរតែប្រុងប្រយ័ត្ន ព្រោះវាអាចបង្កឲ្យមានផលប៉ះពាល់ច្រើនយ៉ាង។

១.បង្កើនជាតិស្ករក្លុយកូនក្នុងឈាម ធ្វើឲ្យរាងកាយទន់ខ្សោយ និងអស់កម្លាំង
២.បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺធាត់ ទឹកនោមផ្អែម បេះដូង និងមហារីក
៣.ធ្វើឲ្យខ្សោយប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
៤.ធ្វើឲ្យអ្នកឆាប់ចាស់
៥.បណ្តោលឲ្យពុកធ្មេញ ខូចស្បែក
៦.រារាំងដល់ការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ
៧.បង្កឲ្យរាងកាយមានភាពតានតឹង

បើទោះបីជាស្ករមានសារ:សំខាន់ចំពោះការលូតលាស់ និងអភិវឌ្ឍរាងកាយក៏ដោយ ប៉ុន្តែអ្នកមិនគួរទទួលទានច្រើនស្ករចម្រាញ់ច្រើនពេកទេ យកល្អគួរទទួលទានបន្លែផ្លែឈើឲ្យបានច្រើន ព្រោះវាក៏មានផ្ទុកជាតិស្ករដែរ ហើយស្ករធម្មជាតិប្រភេទនេះមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពឡើយ៕

ដកស្រង់ពី៖ soha