ព័ត៌មានសុខភាព

អត្ថប្រយោជន៍ ដែលបានមកពីការទទួលទានសាច់ពពែ

ការបរិភោគសាច់ពពែ ពិតជាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងខ្លាំងចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែមានមនុស្សជាច្រើនមិនបានចាប់អារម្មណ៍ចំពោះរឿងនេះឡើយ។ ដូច្នេះ ដើម្បីទទួលបានចម្លើយកាន់តែច្បាស់ សូមអានអត្ថបទខាងក្រោម៖

តើការទទួលទានសាច់ពពែមានផលល្អ ឬយ៉ាងណាចំពោះសុខភាព?
សាច់ពពែ គឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលមនុស្សភាគច្រើនចូលចិត្តខ្លាំងបំផុត។ សាច់ពពែឈ្មោលអាចត្រូវបានគេយកទៅជាម្ហូបច្រើនមុខដូចជា ដុត ឬក៏ស៊ុប… វាមិនត្រឹមតែជាអាហារដ៏ឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងល្អសម្រាប់សុខភាពទៀត។

បើយោងតាមឱសថស្ថានបុរាណបង្ហាញថា ស្ទើរតែគ្រប់ផ្នែកទាំងអស់នៃសរីរាង្គសត្វពពែឈ្មោលទាំង សាច់ ទាំងឆ្អឹង… អាចធ្វើជាថ្នាំសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺបាន។ បើតាមអ្នកវិទ្យាស្ត្រក៏បង្ហាញដែរថា សាច់ពពែមានផ្ទុកវីតាមីន B ច្រើន ជាពិសេស Riboflavin និងវីតាមីន B12 ។ សាច់ពពែ គឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃ ប្រូតេអ៊ីន, ជាតិខ្លាញ់តិច និងកាឡូរីតិចជាងសាច់គោ ឬសាច់មាន់ដុត។

សាច់ពពែជាប្រភពនៃជាតិដែក ដែលងាយស្រួលក្នុងការស្រូបយក សម្រាប់អ្នកដែលមានភាពស្លេកស្លាំង។ លើសពីនេះទៅទៀត ជាតិស័ង្កសីនៅក្នុងសាច់ពពែក៏មានច្រើនផងដែរ។ ដូច្នេះសាច់ពពែ គឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិណាស់ ដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរជ្រើសរើសជាអាហារ។

ម្យ៉ាងវិញទៀតសាច់ពពែមានលក្ខណ:ផ្អែម, ក្តៅ, ជួយបំពេញឈាម, បញ្ចេញឧស្ម័នពុលពីរាងកាយ, សម្រួលដល់តម្រងនោម, ការពារភាពស្លេកស្លាំង, ខ្វះទម្ងន់, ខ្សោយ, ជួយជំរុញឲ្យឃ្លានអាហារ ឬជួយដល់មុខងារផ្លូវភេទ ដែលបណ្តោលមកពីការខូចតំរងនោម។

គួរចំណាំមុននឹងបរិភោគសាច់ពពែ
មនុស្សដែលមានអណ្តោតដំបៅ, ឈឺភ្នែកឡើងពណ៌ក្រហម, ល្វីងមាត់, ស្ងួតបំពងក, ឈឺធ្មេញ ឬជំងឺរាគរួស មិនគួរបរិភោគសាច់ពពែនោះទេ។ ជាពិសេសកុំបរិភោគសាច់ពពែជាមួយនឹងទឹកខ្មេះ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់កម្ដៅក្នុងរាងកាយ។

បន្ទាប់ពីបរិភោគសាច់ពពែអ្នកមិនគួរផឹកតែនោះទេ។ ប្រសិនបើអ្នកនៅតែបរិភោគ ប្រូតេអ៊ីនដែលមាននៅក្នុងសាច់ពពែនឹងផលជាតិអាស៊ីត ដែលធ្វើឲ្យខ្សោយពោះវៀន អាចបង្កបញ្ហាការទល់លាមក។
មិនតែប៉ុណ្ណោះការបរិភោគឪឡឹក បន្ទាប់ពីបរិភោគសាច់ពពែ ក៏ជាបញ្ហាមួយដែរ ព្រោះវាអាចរារាំងដល់ផាលក្រពះរបស់អ្នក៕

goat meat

មតិយោបល់