ក្នុងដំណាក់កាលមានផ្ទៃពោះ រាងកាយរបស់មនុស្សស្រីត្រូវការរៀបចំខ្លួន ដើម្បីសម្របសម្រួល និងចិញ្ចឹមជីវិតថ្មីមួយទៀតដែលកំពុងចាប់កំណើត ដូច្នេះការផ្លាស់ប្តូរជាច្រើននឹងកើតមានឡើងទាំងរាងកាយខាងក្នុង និងខាងក្រៅ។
ជាមួយគ្នានេះផងដែរ សារធាតុចិញ្ចឹមពីក្នុងឈាមស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការចែករំលែកទៅម្តាយ និងទារកក្នុងផ្ទៃ ហេតុនេះស្ត្រីត្រូវចាំបាច់បន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមឲ្យបានច្រើន។
ជាតិដែក គឺជាផ្នែកមួយនៃសមាសធាតុសំខាន់បំផុត ដែលរាងកាយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះខ្វះមិនបាន។ ប្រសិនបើអ្នកម្តាយខ្វះជាតិដែក ការអភិវឌ្ឍទៅរកជំងឺខ្វះឈាមនឹងកើតមានឡើង។
ខ្វះជាតិដែកអាចបណ្តោលមកពីមូលហេតុជាច្រើនដូចជា របបអាហារមិនល្អ, ភាពតានតឹង, ការឆ្លងមេរោគ.ល. កត្តាទាំងនេះហើយ ដែលធ្វើឲ្យហិនហោចដល់ការផលិតកាសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហម ហើយនាំឲ្យខ្វះឈាម។
បញ្ហានេះអាចបង្កឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់អ្នកម្តាយ និងកូនក្នុងផ្ទៃ ប្រសិនបើមានជំងឺខ្វះឈាម។ ដូច្នេះ ដើម្បីដោះស្រាយបញ្ហាកង្វះឈាមកើតឡើង សូមស្វែងយល់ជាមួយនឹងអត្ថបទខាងក្រោមនេះ។
១. អ្នកអាចទទួលទានទឹកផ្លែប៉ោម, ការ៉ុត ឬគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិផ្សេងៗទៀត ដែលសម្បូរ ជាតិដែក។
២. ប្រសិនបើអ្នកចង់ញ៉ាំសាច់ អ្នកគួរតែបន្ថែមសាច់ក្រហម និងសាច់ជ្រូកក្នុងរបបអាហារ តែត្រូវមានបរិមាណកំណត់។
៣. ផ្លែឈើស្ងួតដែលសម្បូរជាតិដែក និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនផ្សេងទៀត ដែលជួយឲ្យប្រសើរឡើងនូវសុខភាពរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
៤. គ្រឿងផ្សំដែលសម្បូរកាបូនអ៊ីដ្រាតដូចជា នំប៉័ងដែលផលិតពីស្រូវសាលី, អង្កសំរូប, Pasta.ល. អាចជួយក្នុងការស្រូបយកជាតិដែកល្អបំផុតសម្រាប់រាងកាយ។
៥. ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចបន្ថែមថ្នាំគ្រាប់វីតាមីន C ឬផ្លែក្រូចទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ ព្រោះវាអាចជួយព្យាបាលភាពស្លេកស្លាំងតាមបែបធម្មជាតិ។
៦. ការស្រាវជ្រាវថ្មីមួយបានអះអាងថា ការបន្ថែមគ្រាប់ល្ង និងស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយ ទៅក្នុងរបបអាហារ អាចជួយកាត់បន្ថយភាពស្លេកស្លាំងមានប្រសិទ្ធិភាពបំផុត៕
មតិយោបល់