គ្រឿងផ្សំ៖
-ឆ្អឹងជំនីជ្រូកជាប់សាច់កាប់ជាដុំៗ ៥០០ ក្រាម
-កាពិល្អ ២ ស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមស ១មើម
-ខ្ទឹមក្រហម ២មើម
-គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ដើម
-ប៊ីចេង បន្តិចបន្តួច
-ស្ករស ៣ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្ទេសដៃនាង ៤ផ្លែ
-ប្រេងឆា ៦ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកស៊ុប ៨ស្លាបព្រាបាយ
-ស្លឹកក្រូចសើចហាន់ ៦សន្លឹក
វិធីធ្វើ៖
១.បុកម្ទេសខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់លាយបញ្ជូលគ្នាប៉ុន្តែកុំឲ្យម៉ដ្ឋពេក។
២.ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រានឲ្យក្តៅរួចហើយដាក់ប្រេងឆាចូលបន្ទាប់ដាក់គ្រឿងដែលបានបុករួចហើយនោះចូលហើយឆាឲ្យសព្វនិងឈ្ងុយ ។
៣.ដាក់ឆ្អឹងជំនីជ្រូក ចូលឆាច្របល់ឲ្យចូលជាតិសព្វសឹមថែមទឹក ស៊ុបហើយឆាបន្តទៅទៀតរហូតទាល់តែឆ្អិនសព្វ។
៤.ថែមគ្រឿងក្រៅចូលដូចជា កាពិ ប៊ីចេងស្ករស ហើយភ្លក្សមើលឲ្យមានរសជាតិល្មមសឹមថែម ក្រូចសើច ចូលរួចឆាមួយស្របក់ទៀតជាការស្រេច រួចដុសដាក់ចានញុំា៕
មតិយោបល់