ព័ត៌មានជាតិ

ស​ម្ល​រ​ម្ជូ​រ​ក្រ​អៅ​ឈូ​ក​ប​ង្គា​រ​

គ្រឿងផ្សំ៖

-ក្រអៅឈូកកាត់ជាកង់ៗ ១ចានចង្កឹះ

-កាពិ ២ស្លាបព្រាបាយ

-ខ្ទឹមក្រហម ១មើមធំ

-ខ្ទឹមស ៤កំពឹស

-ម្ទេសក្រៀម ៥ផ្លែ

-ខ្ជាយ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ

-ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ទឹកអម្ពិលទុំ ៥ស្លាបព្រាបាយ

-អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ

-បង្គារធំៗ ៦ក្បាល

វិធីធ្វើ៖

១.បង្គារត្រូវបកសំបកចេញ ហើយលាងទឹកឲ្យស្អាត។

២.ក្រអៅឈូកលាងទឹកឲ្យស្អាត ហើយទុកឲ្យស្រស់ទឹក។

៣.យកស្លឹកចេកវេចខ្ជប់កាពិឲ្យជិត ហើយដុតលើរងើកភ្លើង ឲ្យឆ្អិន។បុកម្ទេសក្រៀម ខ្ទឹមស ខ្ជាយ បុកច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ទុកធ្វើជាគ្រឿងសម្ល។

៤.ដាំទឹកឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងសម្លរចូល រួចហើយថែមស្ករស ទឹកអម្ពិលទុំ ដុំស៊ុបខ្នរ ។

៥.ដាក់បង្គារ និងក្រអៅឈូកចូល បន្ថែមភ្លើងឲ្យខ្លាំង រហូតទាល់តែសម្លពុះ បានមួយស្របកសឹមដាក់ពីលើចង្ក្រាន ដួចហូបជាមួយនឹង បាយរស់ជាតិឆ្ងាញពិសារ៕

មតិយោបល់