ការសិក្សាបានបង្ហាញថា កាហ្វេស្រស់មួយពែងជាប្រចាំថ្ងៃ វាជាឳកាសមួយសម្រាប់ធ្វើឲ្យការផ្តល់កំណើតទារកមានទម្ងន់ស្រាល។ ការស្វែងរកថ្មីៗនេះ ដែលមិនទាន់គ្រប់ជ្រុងជ្រោយ ធ្វើឡើងតាមរយៈការបង្ហាញប្រាប់ អំពីការសិក្សាខ្នាតធំរបស់ជនជាតិ Scandinavian ស្តីអំពីការប្រើប្រាស់ជាតិកាហ្វេអ៊ីន អំឡុងពេលមានគភ៌។ កម្រិតនៃការប្រើប្រាស់ប្រចាំថ្ងៃនៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនពី ២០០ទៅ៣០០មីលីក្រាម គឺប្រហាក់ប្រហែលនឹងកាហ្វេស្រស់មួយពែង ឬពីរពែង ដែលវាបង្កឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់ដល់ទារកតូចសម្រាប់អាយុកាលនៃស្ត្រីមានគភ៌ ដោយឡើងរហូតដល់៦៥%។ ការរួមផ្សំគ្នាពីការជក់បារីដោយផ្ទាល់គឺជាកត្តាគ្រោះថ្នាក់ដ៏សំខាន់មួយដែលធ្វើឲ្យទម្ងន់ស្រកចុះ និងបណ្តាលឲ្យជាតិកាហ្វេអ៊ីនជ្រាបចូលបាន។
យោងទៅតាមអ្នកស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាកាហ្វេជាធាតុផ្សំរួមមួយធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ចំពោះស្ត្រីមានគភ៌ប៉ុន្តែមិនមែនគ្រប់ប្រភពនៃ ជាតិកាហ្វេអ៊ីននោះទេ។ វាជាមូលហេតុអាថ៌កំបាំង។ វាអាច បណ្តាលឲ្យមានផលប៉ះពាល់ខ្លះចំពោះឥរិយាបថជាជាងផលប៉ះពាល់នៃសារធាតុកាហ្វេអ៊ីន។ ថ្មីៗនេះ អង្គការសុខភាពភិពកលោកបានផ្តល់អនុសាសន៍ចំពោះការកំណត់ប្រើប្រាស់ ជាតិ កាហ្វេអ៊ីនត្រឹមតែ៣០០មីលីក្រាមសម្រាប់ស្ត្រីមានគភ៌ក្នុងមួយថ្ងៃ។ ទោះបីជាការសិក្សា ថ្មីៗនេះបង្ហាញប្រាប់ថាត្រឹមតែ ២០០មីលីក្រាមក៏អាចធ្វើឲ្យមានគ្រោះថ្នាក់កើនឡើង ចំពោះ អាយុកាលនៃស្ត្រីមានគភ៌ផងដែរ។
អ្នកស្រាវជ្រាវបានសរុបសេចក្តីបន្ទាប់ការសរសេរតាមអនឡាញប្រចាំថ្ងៃ BMC Medcine គឺការចូលរូមនេះគួរតែធ្វើការស៊ើបអង្កេត និងផ្ដល់អនុសាសន៍ឲ្យបានវែងឆ្ងាយ ដូច្នេះប្រហែលជាត្រូវធ្វើការវាយតម្លៃម្តងទៀត។ ទារកដែល ត្រូវបាននិយាយថាមានទម្ងន់ស្រាលប្រសិនបើទម្ងន់នោះប្រហែល៤,៤ ផោន រឺតិចជាង បន្ទាប់ពីរយៈពេលមានគភ៌ធម្មតា។ ទារកអាចមានការឈឺចាប់តាំងពីកំណើត ឬ បញ្ហាសុខភាពរយៈពេលយូររួមជាមួយការធ្វើឲ្យសរសៃប្រសាទចុះខ្សោយ។ ស្របជាមូយនឹងអាហារបំប៉ន និងអុកស៊ីសែនជាតិកាហ្វេអ៊ីនបានឆ្លងកាត់ទងសុក ក៏ប៉ុន្តែវាមិនអាចងាយស្រួល ធ្វើឲ្យរអាក់រអួលការវិវត្តនៃគភ៌បានទេ៕
មតិយោបល់