នំប័ងគឺជាអាហារដ៏ពេញនិយម ក្នុងចំណោមអាហារជាច្រើន នាព្រឹកព្រលឹម ។ទោះបីជាយ៉ាងនេះក្តី អ្នកជំនាញនំប័ងមិនត្រូវបានផ្តល់អនុសាសន៍ឲ្យប្រើប្រាស់បន្តឡើយ។
នៅទីនេះ មួយចំនួននៃផលប៉ះពាល់ពីនំប័ង ដែលអ្នកមិនធ្លាប់បានដឹង ៖
មានសារធាតុចិញ្ចឹមទាប
បើយោងតាមអ្នកជំនាញ អាហាររូបត្ថម្ភផ្នែកនំប័ង និង ផលិតផលផ្សេងទៀត ដែលធ្វើពីនំប័ង ជាធម្មតាវាមិនផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដល់រាងកាយឡើយ ។ នំប័ងវាគ្រាន់តែជាប្រភេទ នៃអាហារ ដែលប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងភាពអត់ឃ្លាន ក្នុងរយៈពេលដ៏ខ្លី តែប៉ុណ្ណោះ ។ ជាងនេះ វាជាអាហារដែលធ្វើទុក្ខទោសដល់រាងកាយ ថែមទៀតផង ដោយខូចខាតភ្នាស់ពោះវៀន កាត់បន្ថយការស្រូបសារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់។
អាហារដែលមានអំបិលកាន់តែច្រើន
នំប័ងជាច្រើន ជាពិសេសនំប័ង ដែលវេចខ្ចប់ចេញពីផ្សារទំនើប ដែលផ្ទុកអំបិលច្រើន ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំភីហ្សា នំប័ង និងសាំងវិច ជាដើម មានន័យថារាងកាយរបស់អ្នក ត្រូវបានផ្ទុក ចំនួនជាតិអំបិលច្រើនលើសចំណុះ ។
ការកើនឡើងកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ ធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់រាងកាយ
យោងតាមការស្រាវជ្រាវ របស់អ្នកជំនាញអហារ រូបត្ថម្ភ ដែលទទួលទានស្រូវសាឡី លទ្ធផលបង្ហាញថា រាងកាយពួកគេមានកាឡេស្តេរ៉ុល កាន់តែអាក្រក់។ កាឡេស្តេរ៉ុល អាក្រក់នេះ វានឹងធ្វើឲ្យប៉ពាល់ដល់ ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ។
ញ៉ាំនំប័ង ធ្វើឲ្យកើនឡើងទំងន់
បរិភោគនំប័ងច្រើនពេក ធ្វើឲ្យលោកអ្នកកើនទំងន់ តែប្រសិនបើអ្នកចង់ឲ្យរបបតមអាហារ គួរតែមិនញ៉ាំនំប័ង នោះទេ។
ការទល់លាមក
អ្នកជំនាញរបបអហារ បានឲ្យដឹងថា នំប័ង ធ្វើឲ្យទល់លាមកដោយសារតែខ្វះជាតិសរសៃ។
បណ្តាលឲ្យកើតជំងឺមហារីកតម្រង់នោម
យោងតាមការស្រាវជ្រាវអ្នកឯកទេសខាងអហារបានឲ្យដឹងថា បរិភោគស្រូវសាឡីច្រើន ជាពិសេសនំប័ង បណ្តាលឲ្យ កើតហានិភ័យ នៃជំងឺមហារីកកោសិកាតម្រង់នោម ។ ផ្ទុយទៅវិញ ការពារនៃប្រភេទជំងឺនេះគួរតែទទួលទាន ផ្លែឈើឲ្យបានច្រើន និង ក្រុមបន្លែដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព៕
មតិយោបល់