ខ្ញីមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងផ្សំដែលធ្វើឲ្យម្ហូបមានក្លិនឈ្ងុយប៉ុណ្ណោះទេ វាក៏ជាឱសថដ៏ពូកែសម្រាប់ប្រឆាំង និងការក្អូតចង្អោរ, ប្រឆាំង និងជម្ងឺមហារីក, ប្រឆាំងនិងការរលាក, ថ្នាំបំបាត់ការឈឺចាប់ និងអាចប្រឆាំងជាតិអុកស៊ីដទៀតផង។ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍ទាំង ៥ យ៉ាងរបស់ខ្ញីដែលអាចព្យាបាលជម្ងឺ
១.ក្អូតចង្អោរ
ខ្ញីមានប្រសិទ្ធិភាពក្នុងការកាត់បន្ថយអាការៈក្អូតចង្អោរ ដែលបណ្តាលមកពីជម្ងឺ ឬការប្រើសារធាតុគីមីធ្វើឲ្យមនុស្សមួយចំនួនមានអាការៈចង់ក្អួតចង្អោរនៅពេលព្រឹក។ ទំពារខ្ញីមូយដុំ អាចជម្រះការចង់ក្អូតចង្អោរ និងធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវ ការស្រូបយកសារជាតិចញ្ចិម ដែលបានបំបែកប្រូតេអ៊ីន និងជំនួយការរំលាយអាហារ។
២.ជំងឺក្រពះ
ខ្ញីមានប្រសិទ្ធិភាពក្នុងកាការពារ ប្រឆាំងនិងរោគដំបៅក្រពះ ដែលធ្វើឲ្យលោកអ្នកជៀសផុតពីការធ្វើទុក្ខក្រពះដែលកើតឡើង។
៣.ឈឺក្បាល
ខ្ញីត្រូវបានគេប្រើជាថ្នាំបំបាត់អាការៈឈឺក្បាល។ សូមយកខ្ញីទៅកិនឲ្យម៉ត់ រួចលាយជាមួយនិងទឹកក្តៅច្រោះយកតែតែទឹកខ្ងីសម្រាប់ផឹក ពេលនោះលោកអ្នកដឹងពីប្រសិទ្ធិភាព។
៤.ជម្ងឺគ្រុនផ្តាសាយ
ខ្ញីគឺជាឱសថដ៏មានប្រសិទ្ធិភាព ក្នុងការព្យាបាលជម្ងឺផ្តាសាយ និងជម្ងឺគ្រុនផ្តាសាយ។ យកទឹកខ្ញីមូយស្លាបព្រាកាហ្វេលាយជាមួយ និងទឹកឃ្មុំសម្រាប់ការឈឺបំពង់ក មួយវិញទៀតលោកអ្នកអាចផឹកទឹកខ្ញី ដើម្បីកាត់បន្ថយការតឹងច្រមុះ និងបំពង់កមិនស្រួល។
៥.ការឈឺចាប់
ខ្ញីអាចកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ពេលមានរដូវ “វដ្តរដូវដំបូង” ។ ខ្ញីត្រូវបានគេស្គាល់ថា ជាឱសថអាចកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃការឈឺពោះ និងជម្ងឺហើមពោះ នៅក្នុងពេលមកតរដូវ៕
មតិយោបល់