ព័ត៌មានជាតិ

របៀប​ធ្វើ​ទឹក​ស៊ុប​ឆ្អឹង​គោ សម្រាប់​គុយទាវ ប្រហិត​សាច់​គោ​

១- បំពង​ខ្ទឹមក្រហម​៦​មើ​ម ឬ ខ្ទឹមបារាំង​មួយ​ចំហៀង​មើម (​ហាន់​ល្អិតៗ​) ទាល់តែ​ក្រហម​ក្រមៅ​។​
២- ចាក់​ស្ករ​១​វែក ទឹកត្រី​២​វែក ទឹក​ខ្យង​១​វែក អំបិល​ចុង​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម្រេច​បុក​១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម្សៅ​ស៊ុប​មាន់​១​ស្លាបព្រា​បាយ (​ឬ ម្សៅ​ស៊ុប​វ៉ាន់​ថា​ន់ ១​ស្លាបព្រា​បាយ ) កូរ​អោយ​សព្វ​។​
៣- លាង​ឆ្អឹង​គោ​លាយ​សរសៃ ១​គី​ឡូ ដាក់ចូល កូរ​អោយ​សព្វ​គ្រឿង​ចូល​គ្នា ទើប​ចាក់ទឹក ១​លីត្រ រំងាស់​ទាល់តែ​គោក ទើប​ចាក់​២​លីត្រ រំងាស់​ឆ្អឹង​ទាល់តែ​ផុយ​សរសៃ បើ​មិន​ផុយ ថែម​ទឹក​ទៀត​។ ពេល​រំងាស់ កុំ​គ្រប​គម្របឆ្នាំង ដើម្បី​រក្សា​ទឹក​ស៊ុប អោយ​នៅ​ពណ៌​ក្រហម​ថ្លា មិន​ល្អក់ បើសិនជា​ល្អក់ នឹង​ឆាប់​ផ្អូម​។​
៤- នៅពេល​ពុះ​ផុយ​សរសៃ​ជាប់​ឆ្អឹង​គោ​ហើយ យើង​អាច​លើក​ទុក​អោយ​ត្រជាក់ ទើប​គ្រប​ទុក មួយ​យប់ ព្រឹក​ឡើង សឹម​ថែម​ទឹក​រំងាស់​បន្ថែម រហូត​ឆ្អឹង​គោ ចេញ​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ ទើប​ភ្លក្ស​សាប​ប្រៃ​ថែម​ថយ តាម​ចំណូលចិត្ត​។​
៥- នៅពេល​បរិភោគ សូម​ដាំទឹក​មួយ​ឆ្នាំង ស្រុស​គុយទាវ ឬ មី​ដាក់​ចាន ហើយ សឹម​ដួស​ទឹក​ស៊ុប​ដាក់ចូល​។​
៦- បើ​ចង់​ឆ្ងាញ់ អាច​ថែម​សាច់​ស្រស់ និង ប្រហិត​សាច់​គោ​ថែម​ទៀត​។​
៧- ពេល​ទទួលទាន សូម​ថែម ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់ ជីរ​វ៉ាន់ស៊ុយ ជីរ​បន្លា និង គ្រឿងគ្រៅ​ដទៃទៀត តាម​ចំណូលចិត្ត ដូចជា សាលា​ដ សណ្តែក​បណ្តុះ ខ្ទឹមស​បំពង ម្រេច​បុក ទឹក​ម្ទេស ទឹកសៀង​ហួយ​ស៊ិន ជាដើម​។​

10432154_10204550317812314_8911617341437154029_n
​ដោយ​៖​អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍​

មតិយោបល់