មនុស្សភាគច្រើនដឹងត្រឹមថា ត្រប់សណ្តាយ គឺជាបន្លែសម្រាប់ផ្សំនៅក្នុងម្ហូប ប៉ុន្តែតាមពិតវាសម្បូរទៅដោយសារជាតិបំប៉នសំខាន់ៗដែលរាងកាយត្រូវការជាចាំបាច់។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ ត្រប់សណ្តាយ ត្រូវបានគេចាត់ទុកជាអាហារដែលមានជីវជាតិខ្លាំងបំផុតក្នុងចំណោមអាហារជាច្រើននៅក្នុងពិភពលោក។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានត្រប់សណ្តាយៈ
ការពារបេះដូងឲ្យមានសុខភាពល្អ
ត្រប់សណ្តាយ មានផ្ទុកជាតិសរសៃ វីតាមីនB6 វីតាមីនC ប៉ូតាស្យូម និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត ដែលអាចជួយការពារបេះដូងឲ្យមានសុខភាពល្អ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺគាំងបេះដូងផងដែរ។
កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក
ត្រប់សណ្តាយ ត្រូវបានគេរកឃើញថា មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ព្រមទាំងប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលអាចជួយទប់ស្កាត់ការរីកលូតលាស់ដុំសាច់ និងការអភិវឌ្ឍនៃកោសិកាមហារីក។
លើសពីនេះទៅទៀត ត្រប់សណ្តាយ អាចជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងរាងកាយ និងជួយបញ្ជៀសបញ្ហាការចង់ចាំនៅពេលអ្នកឈានដល់វ័យចំណាស់។ ដូច្នោះហើយ ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍អស់ទាំងនេះ អ្នកគួរតែដាក់បញ្ចូល ត្រប់សណ្តាយ នៅក្នុងរបបអាហារជាប្រចាំថ្ងៃ៕
មតិយោបល់