ព័ត៌មានសុខភាព

អញ្ចឹងតើ! បានជាអ្នកជំនាញឲ្យអ្នកទទួលទានស៊ុតស្ងោររាល់ថ្ងៃ

អ្នកខ្លះនិយាយថា ការទទួលទានស៊ុត​រាល់ថ្ងៃ អាចបណ្តោលឲ្យ​សម្ពាធឈាម​ឡើងខ្ពស់។ នេះជាការពិត ប្រសិនបើអ្នក​មិនចេះ​ចម្អិន​ឲ្យបាន​ត្រឹមត្រូវ​ទេនោះ ជាពិសេសស៊ុត​ដែលចម្អិនដោយប្រើប្រេង ឬខ្លាញ់តែម្តង។ ប៉ុន្តែបើយោងតាមគេហទំព័រ soha បានបង្ហាញថា ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានស៊ុត​ស្ងោរវិញនោះ មិនត្រឹមតែគ្មាន​បញ្ហាសម្រាប់​សម្ពាធឈាម​នោះទេ វាថែមទាំងជួយឲ្យអ្នកកាន់តែមាន​សុខភាពល្អទៀតផង។

ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍៥យ៉ាងដែលបានមកពីការទទួលទានស៊ុតស្ងោរៈ

១.បន្ថែមប្រូតេអ៊ីនដល់រាងកាយ
ក្នុងចំណោមអាហារដែលមានផ្ទុកប្រូតេអ៊ីនទាំងអស់ មានតែស៊ុតទេ ដែលមានគុណតម្លៃ​ល្អបំផុត​សម្រាប់រាងកាយ។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ ការទទួលទានស៊ុត​ជួយឲ្យរាងកាយ​អាចស្រូបយកប្រូតេអ៊ីន​បានលឿន និង​មានប្រសិទ្ធភាព​ជាង​អាហារ​ផ្សេងៗ​ទៀត។

២.បង្កើនអារម្មណ៍ឆ្អែត
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការញ៉ាំស៊ុតនៅពេលព្រឹកអាចជួយឲ្យអ្នក​មានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ នេះក៏ដោយសារតែ​ប្រភពថាមពល​ដ៏សម្បូរបែបបានមកពីប្រូតេអ៊ីន និងជាតិខ្លាញ់​ដែលមាននៅក្នុង​អាហារមួយ​ប្រភេទនេះ។

៣.សម្រកទម្ងន់
ការទទួលទានស៊ុតនៅពេលព្រឹក​ត្រូវបានគេ​រកឃើញថា អាចកាត់បន្ថយជាង៤០០កាឡូរី បន្ថយចំណង់អាហារ ដុតបំផ្លាញ់​ជាតិខ្លាញ់ និងជួយសម្រកទម្ងន់​ផងដែរ។

៤.បង្កើនការចង់ចាំ
អ្នកជំនាញផ្នែកអាហារូបត្ថម្ភបានបង្ហាញថា ស៊ុតលឿងមានផ្ទុកសារធាតុម្យ៉ាង​ដែលមានឈ្មោះថា Collin ។ សារធាតុនេះ​ត្រូវបានគេ​ចាត់ទុក​ជាអំណោយដ៏អស្ចារ្យ​សម្រាប់​ខួរក្បាលរបស់​មនុស្សទាំងឡាយ។ ដូច្នេះ អ្នកគ្រាន់តែទទួលទាន​ស៊ុត​មួយថ្ងៃមួយគ្រាប់ ខួរក្បាលរបស់អ្នក​នឹងទទួល​បានសារធាតុ Collin នេះបាន​គ្រប់គ្រាន់ ដែលអាចជួយបង្កើន​ការចង់ចាំ និង​ការពារ​ខួរក្បាល​ថែមទៀត។

៥.ការពារភ្នែក
នៅក្នុងស៊ុតលឿងមានផ្ទុកសារធាតុពីរយ៉ាងទៀត គឺ lutein និង zeaxanthin ដែលមានឥទ្ធិពល​ការពារភ្នែកពីកាំរស្មី UV និងកាត់បន្ថយ​ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ​ដោយសារតែភាពចាស់។

របៀបប្រើប្រាស់ស៊ុតដែលល្អសម្រាប់សុខភាព
ស៊ុតដែលល្អបំផុតសម្រាប់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង គឺ ស៊ុតមាន់ស្ងោរ។ ចំណែកឯការចម្អិន​អ្នកមិនត្រូវប្រើខ្លាញ់ ឬភ្លើងហួស​កម្រិត​នោះឡើយ ព្រោះវាអាចបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ុល​ក្នុងស៊ុតលឿង​កាន់តែច្រើន ហើយអាចគំរាមកំហែង​ធ្ងន់ធ្ងរបំផុតដល់​បេះដូង។ សម្រាប់កុមារវិញ អ្នកត្រូវប្រើស៊ុតចំហ៊ុយ ឬធ្វើជាស៊ុប ដើម្បីងាយស្រូបដល់​ការស្រូបយកប្រូតេអ៊ីន​បានល្អ៕

មតិយោបល់