ព័ត៌មានសុខភាព

គ្រាន់តែញ៉ាំត្របែករាល់ថ្ងៃ អ្នកនឹងទទួលទានអត្ថប្រយោជន៍៧យ៉ាងក្នុងពេលតែមួយ

បើនិយាយពីផ្លែត្របែកវិញអ្នកណាៗក៏ចូលចិត្តដែរ ព្រោះវាមានរសជាតិផ្អែមឆ្ងាញ់ពិសារ ហើយមានតម្លៃថោកសមរម្យថែមទៀត។ ប៉ុន្តែបើយោងតាមគេហទំព័រ soha បានបង្ហាញថា ផ្លែត្របែកពិតជាមានអត្ថប្រយោជន៍អស្ចារ្យណាស់សម្រាប់សុខភាព។ ដោយសារតែវាមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់ដូចជា ជាតិសរសៃ វីតាមីនC វីតាមីនA ស័ង្កសី និងម៉ង់ហ្គាណែស ចំណែកឯ ជាតិខ្លាញ់ កូឡេស្តេរ៉ុល និងជាតិសូដ្យូមមានកម្រិតទាប ដែលអំណោយផលបំផុតសម្រាប់រាងកាយ។

ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ទាំង៧យ៉ាងដែលបានមកពី ការទទួលទានផ្លែត្របែកជាប្រចាំ:

១.ការពារបញ្ហាទល់លាមក
ការបរិភោគផ្លែត្របែករាល់ថ្ងៃ អាចជួយបំពេញជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់​សម្រាប់ពោះវៀន ហើយជាតិសរសៃ​របស់វា​អាចការពារ​បញ្ហា​ទល់លាមក​ថែមទៀត។

២.កាត់បន្ថយជំងឺមហារីក

វីតាមីនC ព្រមទាំងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងផ្លែត្របែក អាចជួយបង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ​ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹង​រ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលបង្កជាជំងឺមហារីក និងបេះដូង។ តាមការសិក្សាមួយ​ក៏បានបង្ហាញដែរថា ការញ៉ាំផ្លែត្របែកជាទៀងទាត់ អាចជួយកាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃជំងឺមហារីក។

៣.ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
វីតាមីនC មាននៅក្នុងផ្លែត្របែក មានច្រើនជាងវីតាមីនC នៅក្នុងផ្លែក្រូច​រហូតដល់ទៅ៤ដង។ វីតាមីនC នេះហើយ អាចជួយពង្រឹង​ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ជួយការពាររាងកាយ​ឲ្យមានសុខភាពល្អ និងជៀសផុតពីជំងឺផ្សេងៗ។

៤.ប្រឆាំងនឹងភាពចាស់
ក្រៅពីវីតាមីនC និងវីតាមីនA ផ្លែត្របែកមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្មដូចជា សារធាតុ Lycopene និង carotene ដែលមានសមត្ថភាព​ការពារស្នាមជ្រួញ និងធ្វើឲ្យស្បែក​ម៉ដ្ឋរលោង។ ការទទួលទានត្របែករាល់ថ្ងៃ អាចជួយពន្យាភាពចាស់​នៃស្បែក ហើយជួយឲ្យស្បែក​តឹងណែនផងដែរ។

៥.ជួយឲ្យភ្នែកភ្លឺច្បាស់
បើទោះបីជាត្របែកមិនមានវីតាមីនច្រើនដូចជាការ៉ុត ក៏ប៉ុន្តែសារធាតុចិញ្ចឹមរបស់វាពិតជាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើន​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព។ វីតាមីនA អាចជួយការពារភ្នែកឲ្យមាន​សុខភាពល្អ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃ​ជំងឺខ្វាក់មាន់។

៦.ល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
អាស៊ីតហ្វូលិក វីតាមីនB9 ត្រូវបានអ្នកជំនាញ​ផ្តល់អនុសាសន៍​សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ពីព្រោះវា​អាចជួយ​ដល់ការអភិវឌ្ឍ​នៃប្រព័ន្ធប្រសាទ​របស់ទារក។

៧.ល្អសម្រាប់ខួរក្បាល
វីតាមីនB3 ដែលមាននៅក្នុងផ្លែត្របែក ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់​ចំពោះការរំញោចខួរក្បាល​ចំណែកឯវីតាមីនB6 អាចជំនួយ​ដល់មុខងារ​ខួរក្បាល និងប្រព័ន្ធប្រសាទ។ លើសពីនេះ​ទៅទៀត ផ្លែត្របែកត្រូវបាន​គេចាត់ទុកថា ជាប្រើឈើ​ដ៏ល្អបំផុត​សម្រាប់អ្នក​ជំងឺទឹក​នោមផ្អែម ដោយសារ​តែវាមានជាតិស្ករតិច៕

មតិយោបល់