អ្នកណាខ្លះចូលចិត្តទទួលទានគ្រាប់ឈូក? គ្រាប់ឈូកមិនត្រឹមតែជាអាហារដ៏ពេញនិយមសម្រាប់មនុស្សមួយចំនួននោះទេ វាថែមទាំងសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A វីតាមីន C វីតាមីន E ប្រូតេអ៊ីន រ៉ែ និងផូស្វ័រ ដែលល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាពទូទៅ។
ភាគច្រើនយើងគ្រប់គ្នាតែងតែទម្លាប់ទទួលទានគ្រាប់ឈូកស្រស់ ក៏ប៉ុន្តែគ្រាប់ឈូកស្ងោរទៅវិញទេដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងជាង។ បើយោងតាមការស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថា គ្រាប់ឈូកមានសមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មកម្រិតខ្ពស់ ដែលអាចការពារ និងព្យាបាលជំងឺជាច្រើនមុខដូចជាៈ
- ជំនួយដល់ខួរក្បាល
- ការពារបញ្ហាតម្រងនោម
- កាត់បន្ថយភាពចាស់ជរានៃស្បែក និងសរីរាង្គ
- ការពារជំងឺបេះដូង
- ជួយផ្គត់ផ្គង់សរសៃប្រសាទ
- បង្ការជំងឺមហារីក ជាពិសេសមហារីកថ្លើម
- ព្យាបាលជំងឺរាគរួស និងក្អួត
- កាត់បន្ថយបញ្ហាឈឺស្បូន
- ព្យាបាលបញ្ហារលាកច្រមុះ និងផ្តាសាយ
- ប៉ូវកម្លាំង ការពារភាពអស់កម្លាំង
- ការពារជំងឺរលាកសន្លាក់
- ជួយឲ្យភ្នែកមើលឃើញច្បាស់
- ជួយរំលាយជាតិខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ…។
ទាំងអស់នេះហើយ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ច្រើនលើសលប់នៃគ្រាប់ឈូក ដូច្នេះអ្នកគួរតែទម្លាប់ដាក់បញ្ចូលវាទៅក្នុងរបបអាហារជាប្រចាំ៕
ប្រភពៈ share-si
មតិយោបល់