ម្នាស់ គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានអត្ថប្រយោជន៍បំផុតចំពោះសុខភាព។ ក្រៅពីផ្ទុកបរិមាណវីតាមីន C ដ៏ច្រើនសម្បើម ម្នាស់នៅមានអស់ស៊ីមដែលអាចប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការរលាក សម្លាប់បាក់តេរីដែលបណ្តោលឲ្យឈឺបំពង់ក និងអាការៈក្អកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
របៀបផ្សំទឹកម្នាស់ដើម្បីកម្ចាត់អាការក្អក
- ទឹកម្នាស់ស្រស់ ១ពែង
- ទឹកដោះគោស្រស់ ¼ ក្នុងមួយពែង
- ខ្ញីមួយដុំ ប្រហែលជា ៧សង់ទីម៉ែត្រ(ហាន់ឲ្យម៉ត់)
- ទឹកឃ្មុំ ១ស្លាបព្រា
- ម្ទេសម៉ត់ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
បន្ទាប់ពីបានធាតុផ្សំគ្រប់ហើយ អ្នកត្រូវលាយធាតុផ្សំទាំងអស់បញ្ចូលគ្នា ហើយទទួលទានមួយថ្ងៃ៣ដង អនុវត្តរយៈពេល២ទៅ៣ថ្ងៃអ្នកទទួលបានលទ្ធផល៕
មតិយោបល់