ព័ត៌មានសុខភាព

មិនគួរឲ្យជឿ! ពោតបារាំងអាចព្យាបាលជំងឺច្រើនមុខ ក្នុងពេលតែមួយ

ពោតបារាំងស្រស់មួយផ្លែ មានផ្ទុក ៣០កាឡូរី, ប្រូតេអ៊ីន ២ក្រាម, ជាតិសសៃ ៣ក្រាម, ជាតិខ្លាញ់ ០,១ ក្រាម, កាបូអ៊ីដ្រាត ៧,៦ ក្រាម, អាស៊ីតហ្វូលិក ប្រហែលជា ៨០ក្រាម, វីតាំមីន C និងម៉ាញេស្យូម ៦០មីលីក្រាម។

ដោយសារតែសារធាតុទាំងនេះហើយ ទើបធ្វើឲ្យពោតបារាំង​ក្លាយទៅជារុក្ខជាតិដ៏មានប្រប្រយោជន៍ខ្លាំងបំផុតសម្រាប់មនុស្ស។

ពោតបារាំង មានសមត្ថភាពអាចជួយសំរោល ជំងឺហឺត, កាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល, ប្រឆាំងនឹងជំងឺទឹកនោមផ្អែម, ការពារជំងឺតម្រងនោម និងជំងឺផ្សេងៗទៀត។ លើសពីនេះ ពោតបារាំងត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាធាតុផ្សំ​ដ៏មានប្រសិទ្ធិភាព​ក្នុងការ​កាត់បន្ថយ​បរិមាណ​ជាតិស្ករ​ដែល​បាន​មកពី​អាហារ។

ខាងក្រោមនេះជារូបមន្តសម្រាប់កែច្នៃពោតបារាំង ធ្វើជាភេសជ្ជ:សម្រាប់ទទួលទាន៖
អ្នកត្រូវរកពោត​បារាំងស្រស់ៗចំនួន ៤ផ្លែ កាត់បន្ទុយ និងក្បាលចេញ រួចដាក់នៅក្នុងកែវមួយដែលមានទឹកជិតពេញ។ ទុកឲ្យបានមួយយប់ រួចពិសាមុនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកកន្លះម៉ោង។

ដើម្បីឲ្យកាន់តែជ្រាបច្បាស់ សូមទស្សនាវីដេអូខាងក្រោម៖

okra

មតិយោបល់