បន្ទាយមានជ័យៈ មានការចោទសួរ និងឆ្លើយយ៉ាងផុសផុលរវាងមន្ត្រីជំនាញសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តបន្ទាយមានជ័យ និងប្រជាពលរដ្ឋ សិស្សានុសិស្សឃុំបន្ទាយឆ្មាចំនួន១២០នាក់ អំពីបញ្ហាសារធាតុគីមីក្នុងម្ហូបអាហារ។
ការចោទសួរ និងឆ្លើយសំនួរនេះ ធ្វើឡើងក្នុងពេលដែលមន្ត្រីកាំកុងត្រូលសហការជាមួយកម្លាំងសមត្ថកិច្ចចម្រុះ ចុះបង្រៀន និងណែនាំពីគុណភាពម្ហូបអាហារដល់ប្រជាពលរដ្ឋ និងសិស្សានុសិស្ស ឃុំបន្ទាយឆ្មា ស្រុកថ្មពួក ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ កាលពីថ្ងៃទី២៦ ខែកក្កដា ឆ្នាំ២០១៦ ។
លោក ហុង លៀង អនុប្រធានទី១ សាខាកាំកុងត្រូលខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ទទួលបន្ទុកស្ថិតិទីផ្សារ បានឲ្យដឹងថា ដោយអនុវត្តតាមបញ្ជារបស់លោក ស៊ាន ស៊ីណាត ប្រធានសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ក្រៅពីការចុះត្រួតពិនិត្យគុណភាពម្ហូបអាហារ និងការបង្ក្រាប ការនាំចូលទំនិញខូចគុណភាព ក្រុមការងារតែងចុះផ្សព្វផ្សាយ ដល់ប្រជាពលរដ្ឋពីគុណភាពម្ហូបអាហារ លោកបានដឹកនាំកម្លាំងសហការជាមួយកម្លាំងសមត្ថកិច្ចចម្រុះ ចុះបង្រៀនណែនាំប្រជាពលរដ្ឋ និងសិស្សានុសិស្ស ឲ្យស្គាល់ពីប្រភេទទំនិញខូចគុណភាព ការមើលពីសុពលភាពទំនិញ ប្រភេទទំនិញដែលច្បាប់ហាមឃាត់មិនមានការដាក់លក់លើទីផ្សារកម្ពុជា ជាដើម។
ជាមួយគ្នានេះ មន្ត្រីជំនាញសាខាកាំកុងត្រូល បានធ្វើការបង្ហាញផលិតផលជាចំណីអាហារដែលត្រូវបានហាមឃាត់កុំឲ្យមានការដាក់លក់ និងទទួលទានរួមមាន៖ កម្ទេចមី ដែលច្រកក្នុងថង់គ្មានស្លាកសញ្ញា ឬការវេចខ្ចប់ដោយយកសំបកផ្សេងមកខ្ចប់ អូវ៉ាន់ទីន ច្រក និងថង់លាត ទឹកខ្មេះសញ្ញារូបទន្សាយដែលជាទឹកខ្មេះត្រូវបានហាមឃាត់មិនឲ្យបរិភោគ និងគ្រឿងកំប៉ុងជាច្រើនទៀត ដែលគ្មានអាសយដ្ឋានផលិតច្បាស់លាស់ ហួសកាលបរិច្ឆេទ ឬកំប៉ុងច្រេះ ជាដើម។
តាមរយៈការណែនាំបង្ហាញពីសំណាកមន្ត្រីជំនាញកាំកុងត្រូល ធ្វើឲ្យសិស្សានុសិស្ស ប្រជាពលរដ្ឋកាន់តែយល់ដឹងខ្ពស់ ដោយបញ្ឈប់ការទទួលទាននូវចំណីអាហារណា ដែលគ្មានគុណភាព និងហាមឃាត់ ហើយបន្តទៅផ្សព្វផ្សាយដល់មិត្តភក្តិ និងពលរដ្ឋដទៃទៀត ។
លោក វ៉ែន សំអូន មេឃុំបន្ទាយឆ្មា បានឲ្យដឹងថា លោកនឹងបន្តធ្វើការផ្សព្វផ្សាយបន្ថែមទៀត ទៅដល់ពលរដ្ឋ និងសហគមន៍ទូទាំងឃុំ ដើម្បីបញ្ចៀសការទទួលទាន់ និងប្រើប្រាស់ទំនិញដែលគ្មានគុណភាព ដែលជាហេតុធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ៕
មតិយោបល់