ព័ត៌មានជាតិ

ដែ​ន​​​ដី​​ដ៏​​សែន​​មនោ​​រ​​ម្យ​​នៃ​​តំ​បន់​​អ្ន​ក​ចំកា​រ​​​កា​ហ្វេ​​

​វា​ស្ថិត​នៅ​ភាគ​អាគ្នេយ៍​នៃ​ខេត្ត ចំប៉ា​សាក់ ភាគ​និរតី​នៃ​ប្រទេស​ឡាវ ជិត​ទៅ​នឹង​ព្រំដែន​ថៃ កម្ពុជា និង វៀតណាម​។ តំបន់​ខ្ពង់រាប បូ​ឡាវិន គឺជា​តំបន់​​កាហ្វេ​របស់​ឡាវ ដែល​ផលិត​ដំណាំ​ជាតិ ៩៥%( ជា​ប្រទេស​ដ៏​ធំ​ទី​៥​ដែល​នាំ​ចេញ​កាហ្វេ​លើ​ពិភពលោក​)​។

ការផ្តល់​អំណោយផល​ល្អ​ដោយ អាកាសធាតុ​ត្រជាក់​បង្គួរ ភ្លៀង​ធ្លាក់​ទៀងទាត់ និង ដី​ភ្នំភ្លើង ដែល​មាន​ជីវ​ជាតិ​ល្អ​អស្ចារ្យ និង ជា​តំបន់​ដ៏​ក្សេមក្សាន្ត​នៃ​ចំការ​កាហ្វេ​។ អ្នក ឯកទេស​មួយចំនួន​បាន​ឲ្យ​តម្លៃ​តំបន់​ខ្ពង់រាប​នេះ​ជា​តំបន់​ល្អ​ដាច់​គេ​សម្រាប់​ដំណាំ​កាហ្វេ​នៅ​អាស៊ី​អាគ្នេយ៍​។

ប្រវត្តិ​នៃ​កាហ្វេ​នៅ​ប្រទេស​ឡាវ​គឺ​ពិតជា​ច្របូកច្របល់​ណាស់​ដែល​បណ្តាល​មកពី អាណានិគម នយោបាយ និង​សង្គ្រាម​។ បារាំង​បាន​សម្លឹង​​ឃើញ​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​តំបន់​នេះ​​សម្រាប់​អាណាចក្រ​របស់គេ ដោយ​យក​កាហ្វេ​វៀតណាម​មក​ដាំ​នៅ​តំបន់​ខ្ពង់រាប បូ​ឡាវិន នៅ​ដើម​សតវត្ស​ទី​២០​។ ក្រោយពី​សង្គ្រាមវៀ​ត​ណាម​ឆ្នាំ​១៩៧៥(​ជា​កំឡុង​ពេល​ដែល​គ្រាប់បែក​
​ច្រើនជាង​២​លាន​តោន​បាន​ទម្លាក់​នៅ​ប្រទេស​ឡាវ​) គ្រួសារ​ជនជាតិ​ឡាវ​បាន​ត្រឡប់​ទៅ​តំបន់​ខ្ពង់រាប​វិញ​ដើម្បី​ចាប់ផ្តើម​​ឧស្សាហកម្ម​កាហ្វេ​សារជាថ្មី​៕​
p014t1m7

p014t1kdp014t1kk

ប្រែសម្រួលអត្ថបទដោ​យ​៖Mr.Sothon

មតិយោបល់